Prostor pro setkávání

Prostor pro setkávání

Rádi bychom Vás pozvali do nově zkolaudovaných prostor v budově u fary, nacházejících se na farní zahradě. Tento jedinečný "Prostor pro setkávání" nabízí ideální místo pro širokou škálu aktivit a událostí. Prostory nejsou určeny k bydlení, ale jsou ideální pro oslavy křtů, svatební hostiny, rodinná setkání, kurzy, přednášky, cvičení, letní tábory pro děti a mnoho dalších aktivit.

Další obrázky jsou mezi fotogaleriemi

Naše nově zrekonstruované prostory zahrnují:

  • Podkroví a přízemí: Obě patra jsou vybavena k pohodlnému a příjemnému využití.
  • Dva velké sály: Prostorné místnosti, které jsou ideální pro velká setkání, workshopy nebo slavnostní hostiny.
  • Kuchyňka: Plně vybavená kuchyňka, která umožňuje přípravu občerstvení pro Vaše akce.
  • Dvě koupelny: Moderní a čisté koupelny pro Vaše pohodlí.
  • Krbová kamna: Prostory lze vytápět krbovými kamny, což zajišťuje příjemnou atmosféru i během zimních měsíců.

Naše prostory jsou flexibilní a lze si je přizpůsobit podle Vašich potřeb. 

Přijďte a užijte si nezapomenutelné chvíle v našem "Prostoru pro setkávání" na farní zahradě. Těšíme se na Vaši návštěvu a věříme, že zde zažijete mnoho krásných a inspirativních okamžiků.

Pro více informací a rezervace nás prosím kontaktujte na tel. 731 402 948

  •  
    Tipy na výlety v okolí Mladé Vožice

    Šelmberk

    Centrum Šelmberk nabízí mnoho programů zaměřených na historii, řemesla a vzdělávání dětí, mládeže i dospělých návštěvníků. V průběhu roku se můžete zůčastnit jednorázových akcí pro veřejnost, vzdělávacích pobytů, seminářů, krátkých exkurzí atd, aktuální programy naleznete na Fb stránkách Programy pořádané spolkem Danar.

     


    Ústějovská kaplička - podle pověsti ji postavil místní sedlák na místě, kde v poli vyoral obrázek Panny Marie. Když obrázek dal své nemocné dceři, ulevilo se jí a uzdravila se. Kaple je otevřená, je tam obraz Panny Marie, malé deskové obrazy křížové cesty, klekátko s modlitbami a lavička, na které pravděpodobně sedával i kardinál Beran a další duchovní, internovaní za komunistů v nedalekém Radvánově.

     

     

     


    Památník bitvy u Jankova  

    Při cestě z Jankova na Ratměřice se určitě nezapomeňte zastavit u Památníku bitvy u Jankova, který najdete na louce vlevo od silnice ze směru od Jankova. Zaparkovat můžete na pravé straně, kde je celkem neudržované parkoviště, které tvoří zpevněná panelová plocha na okraji pole. K pietnímu místu, jež je od parkoviště vzdáleno cca 150 metrů, potom dojdete pěšky přes silnici a travnaté polní pěšině. Můžete se také vydat po naučné stezce Po stopách bitvy u Jankova. Trasa stezky není značena, je vedena po relativně kvalitní vozové cestě. Informační panely obsahují kromě podrobného textu v češtině i velmi stručné shrnutí v angličtině. Část trasy vede souběžně s Ratměřickou stezkou, seznamující originální formou komiksu s dopady třicetileté války a bitvy u Jankova na místní obyvatelstvo. Návštěvu Jankova můžeme rovněž doplnit další naučnou stezkou – Okolo rybníků k vyhlídkovému altánu.

     


    Rozhledna Kovářka
    Rozhlednu Kovářka s muzeem vymyslel a následně zrealizoval místní kovář Ladislav Dobeš, který léta shromažďoval po celém kraji staré tovaryšské a výuční listy, staré fotografie z místních (již zaniklých) kováren a kovářská nářadí. Věž, postavená z kamene, je vysoká 13m s ocelovým točitým schodištěm. Prohlídky každý pátek a sobotu (13 – 18h) nebo po předchozí domluvě na tel. čísle  776 849 711

    Červenec a srpen otevřeno i v neděli (13 – 18h).
     

    Oldřichovská konírna 


    Domov pro koně Leština


    Blaník - Zřícenina kaple sv. Máří Magdaleny, naučná stezka, rozhledna ...


    Sekvojovce v Ratměřicích
    V zámeckém parku kromě mohutných sekvojovců v něm můžete obdivovat na 30 druhů jehličnatých a 60 druhů listnatých stromů nebo keřů. Ve stínu jejich korun najdete klid na odpočinek, užít si ale můžete i piknikování – piknikový koš vám po předchozí rezervaci připraví v restauraci Sequoia.


    V Kondraci můžete navštívit Farní muzeum a vyhlášenou Restauraci u Matoušků
    Hlavní expozice v muzeu zobrazuje život venkovského duchovenstva na přelomu 19. a 20. století, včetně kuchyně s kachlovými kamny, osobního pokoje faráře a farního sálu. Další expozice, umístěné v bývalé márnici na hřbitově u kostela sv. Bartoloměje, nabízejí pohled do historie kostela, model obce z roku 1841 a informace o pohřbívání. Nenechte si ujít tuto fascinující cestu do minulosti! Je potřeba se předem domluvit na čísle 721 950 010 nebo emailu obec@kondrac.cz . Potom si můžete dát dobrý oběd v restauraci u Matoušků.

    Blatnické rybníky
    Na náhorní plošině nad Mladou Vožicí se okolo osady Blatnice rozkládá nevelká a poměrně neznámá rybníkářská oblast. Rybníky jsou navzájem propojeny vodními kanály (leckdy i podzemními) a celou soustavou lze procházet nebo projíždět na kole po asfaltových i lesních cestách. Lépe se s ní však můžete seznámit při bloudění skrz jehličnaté nebo lužní lesy. Oblast je vyhlášeným houbařským rájem a hnízdištěm vodních ptáků. 

     

  •  
  •